Tegnap, amerikai idő szerint este 9-kor volt a bemutató epizódja a méltán népszerű Így jártam anyátokkal című amerikai sorozatnak. A legutóbbi, hetedik évad zárórésze novellaszerűen, hatalmas csattanóval zárult, és a rejtély megoldására egészen őszig kellett várnunk. Pontosítva: még mindig várunk.

A hetedik évad elején feltűnt az örökszingli Barney Stinson, miközben a saját esküvőjére készül, és a szokatlan 

motívum magyarázatát 24 részen keresztül húzták. Az évad vége felé Barney megismerkedett Quinnel, és úgy tűnt, hogy végre feltárul a nagy titok, azonban a zárójelenetben az oltár előtt nem más állt, mint Robin. Véleményem szerint a forgatókönyvíróktól ez a lépés olyan volt, mintha egy kutyát szájkosárral bezárnának egy spejzba a füstölt sonkák közé. Kegyetlen lépés, hogy fenntartsák az érdeklődést és tovább fokozzák a kedélyeket. Valljuk be, gonoszság vagy írói bravúr, mindenki körömrágva várta már a tegnap estét, hogy lehulljon a lepel arról, hogy hogyan került a fátyol Robinra.

A 8. évad első epizódja Teddel indul, ahogy ül az esőben, a farhamptoni vasútállomáson, és elmeséli egy öreg hölgynek az esküvő lelombozó eseményeit. Elmeséli, ahogyan Robin kiborul a mennyasszonyi ruhájában (mint nagybetűs nő, hadd jegyezzem meg, hogy a ruha kivételesen borzalmas) és Ted vigasztalja meg őt. Kitérő a kitérőben, a mennyasszonyi szoba ablaka emlékezteti Tedet, egy korábbi eseményre, aminek elmesélése teszi ki az egész epizódot.

Ted és Victoria kapcsolata amilyen bonyolultan és mesterkélten kezdődött, épp ugyanannyira mesterkélten folytatódott, majd végződött. Victora otthagyta az oltárnál a vőlegényét, és megszökött Teddel, azonban Ted ragaszkodott hozzá, hogy hagyjon neki egy levelet (furcsa, hogy egy férfi ennyire ragaszkodik ahhoz, hogy szépen váljon el az aktuális barátnője a vőlegényétől és képes felmászni egy templomablakon, hogy kézbesítsen egy papírszeletkét). A történet másik szálán pedig Marshall, Lily, Robin és Barney próbálja meg eltitkolni Quinn elől, hogy Barney és Robin jártak egymással korábban. Lily és Marshall ügyetlenségének köszönhetően, azonban Quinn megtudja, és elrohan Barneytól. Viszont később együtt iszogatnak, tehát még itt sem tudjuk meg, hogy hogyan lesz Robin Barney mennyasszonya.

Ted visszatérve a levélkézbesítésből, továbbautózik Victoriával, meglepetésre azonban a vonatállomáson megáll, hogy megkérdezze Klaustól, hogy miért hagyta el Victoriát (micsoda csavar, időközben kiderült, hogy Klaus is elmenekült, teljesen élethű). Klaus elmondja neki, hogy Victoriában nem azt érzi, hogy élete végéig vele tudna maradni boldogan. Megkérdezi Tedet, (természetesen nem is sejti, hogy éppen azzal áll szemben, aki elcsaklizta a nőjét) hogy érzett már valaha-e így valaki iránt. Ted habozva felel, és Klaus visszavág, hogy ha habozik, akkor még nem volt ilyen érzése. Ted szomorúan leül a vonatállomásra, látszólag körbeért a történet, hiszen a Farhampton állomáson beszélget Klausszal, pont ott, ahol a történet kezdődött, de ha éles szemünk van, észrevesszük, hogy szimpla inget visel, nem öltönyt, mint a sztori elején. A következő képkockában egy taxiból kiszáll a sárga esenyős hölgy, aki majd Ted felesége lesz, és a szakadó esőben beáll az állomás várójába. Ahol Ted vár, az idős hölgy mellett. Öltönyben.

Összefoglalva, talán nem alaptalanok a gyanúsítgatások, hogy a HIMYM kezd lapos és erőltetett lenni, óriáskerékszerűen térnek vissza a motívumok, és hogy ne történjen kétszer teljesen ugyanaz, mesterkélt húzásokra van szükség. Remélhetőleg a rendezők nem kívánják az esküvő részleteit újabb évadon keresztül húzni, és nem kell megint 24 részen végigerőltetni magunkat, hogy végre megtudjuk, hogyan került az oltár elé Barney és Robin.

Nagy Deborah

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkomp.blog.hu/api/trackback/id/tr354801923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

theKaterina 2012.10.01. 20:35:28

Ezzel teljesen egyet értek.:D Annyira idegesítő,hogy húzzák a sztorit. Meg eleve 'Így jártam anyátokkal' és még a 7-ik évadban sem tudtuk ki az. Sőt még a közelében sem jártunk...elég idegesítő..
süti beállítások módosítása