Ezt a könyvet olyan olvasók figyelmébe ajánlanám, akik szeretik a vámpírsztorikat.

A történet Manhattanben játszódik, napjainkban. A főszereplő egy úgy nevezett Schuyler (szkájlör) Van Alen, aki 15 éves korában kényszerül megtudni, hogy ő egy vámpír, egy "Kékvérű". A vámpírlét elég sok előnnyel és hátránnyal jár. A hátulütők közül az egyik legelviselhetetlenebb a múltból visszatérő rémálmok.

Viszont talán a vámpírlétből az ember többet tud az előnyére fordítani, hiszen a Kékvérűek mindig a társadalmi ranglétra csúcsán álltak, ők töltik be a legmagasabb pozíciókat, ők a leggazdagabbak, legszebbek és legsikeresebbek. Persze a "Vörösvérűek" -nek fogalmuk sincs arról, hogy léteznek vámpírok a Földön, tehát ezt szigorúan titokban kell tartania az összes Kékvérűnek. De ha ez még nem lenne elég, valakik elkezdtek a Kékvérűekre vadászni. Egy fiatal Kékvérűt megöltek egy szórakozóhelyen. A helyszínen semmi fegyvert nem találtak, viszont a lány véréből egy csepp sem maradt...A vörösvérűeknek ez eleve meglepő tény, hisz fogalmuk sincs a lány vámpír kilétéről, viszont a Bizottságnak (a Kékvérűek hivatala) is szöget ütött a fejébe az eset. Hogyan történhetett ez? Ki tehette és miért? Kik azok, akik még náluk is erősebbek?

Persze emellett a problémák mellett Schuylernek a mindennapi élet gondjaival is meg kell küzdenie. Például Jack Force iránti szerelmével, aki természetesen a suli leghelyesebb és legnépszerűbb pasija. Vajon hogyan tudná elérni, hogy a fiú felfigyeljen rá? És Mimi Force, Jack ikertestvére, miért utálja ennyire Schuylert?

Melissa de la Cruz izgalmas könyve teljesen más nézőpontból mutatja be a vámpírvilágot. Tele izgalommal, szerelmi szálakkal, élettel, halállal és meglepő fordulópontokkal.

"De la Cruz vámpírjai egészen mások, mint a hagyományos horror regények karó elől menekülő démonjai: a ravasz humort olyan leheletfinom kiegészítőkkel ötvözik, mint a tépőfog és a mesés gazdagság." -Booklist-

Nekem nagyon tetszett ez a könyv. Egyszerűen nem tudtam letenni és amint végeztem vele, egyből neki láttam a második része (Álarcban) olvasásának. De ha félsz a sötétben, most se kapcsold le a lámpát olvasás után...

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkomp.blog.hu/api/trackback/id/tr994813456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása