IU

2012.09.30. 19:03

IU - születési nevén Lee Ji-eun - 1993-ban született Dél-Koreában. 2008 szeptemberében jelent meg első albuma, ezen található meg az egyik leghíresebb száma a "Missing Child" - ami nekem is az egyik kedvencem. A siker azonban csak egy év múlva jelent meg "Boo" című dalával.

A Take 7-ben -az SBS csatorna, Inkigayo műsorának része- leadják az aktuális hét 7 legnépszerűbb számát. A műsorrész végén a legkedveltebb dal Mutizen díjat kap. Ezt a jutalmat csak háromszor kaphatja meg egy zeneszám, ezek a Tripla-kornás dalok. IU-nak ez eddig kétszer sikerült (Good day, You and I). Eddig a legtöbb Tripla-koronás dallal (szám szerint hattal) a BIGBANG rendelkezik.

A "Cruel Fairytale" 2011 februárjában jelent meg IU Real+ című albumán. A szám eléggé melankólikus -habár a címéből rá lehet jönni, hogy nem egy "rózsaszín" dal. Kim Eana dalszövegíró elárulta, hogy a dalban öt darab tündérmesét rejtett el. Jó keresgélést kívánok!

Szerző: Z.Panni

Szólj hozzá!

Címkék: zene IU

A bejegyzés trackback címe:

https://holdkomp.blog.hu/api/trackback/id/tr924811636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása